administrator

Ca urmare a Hotărârii Comitetului Director al Spitalului Municipal Vulcan, din 01.04.2020 și a interpretărilor iresponsabile din spațiul public ale acesteia, este absolut necesar să precizăm că:

1. Măsura suspendării temporare a serviciilor medicale Pediatrice nu face parte din Programul de Reorganizare a Spitalului Municipal Vulcan;
2. Situația suspendării temporare a fost generată de decizia șefului de secție, medic primar specialist Aurelia Petre care pe fondul situației creată de pandemia COVID-19 a anunțat conducerea spitalului că își înaintează cererea de intrare în pensie, subliniind că se teme de îmbolnăvire ( aceeași decizie a fost luată și de soțul acesteia, medic primar specialist Nicolae Petre);
3. Secția de Pediatrie poate funcționa în condiții corespunzătoare cu cel puțin 2 medici și corpul medical corespunzător;
4. Până la completarea numărului necesar de medici, secția își conservă structura de organizare și numărul de paturi. ADICĂ, NU SE ÎNCHIDE!!!
5. Transmitem tuturor medicilor pediatri interesați de oferta de muncă existentă în acest moment la Spitalul Municipal Vulcan, întreaga noastră disponibilitate pentru integrarea lor în familia medicală din Vulcan și sprijinul necesar în acest sens.
6. Situația prezentă nu reprezintă o stare de criză în serviciile medicale de pediatrie ci doar o soluție temporară până la completarea echipei medicale dedicată acestor servicii.
7. Pentru toate situațiile de probleme de sănătate care nu necesită internare, la fel ca și până acum, orice copil din municipiul Vulcan beneficiază de serviciile medicale oferite de medicii de familie și de cele de specialitate existente.

Regretăm că cei ce și-au construit din activitatea de la spital o formă de așa-zisă luptă electorală, mai ales în această perioadă în care sănătatea este o prioritate și corpul medical de la spital are nevoie de foarte multă susținere din partea noastră a tuturor, nu înțeleg nici măcar acum că dezinformarea pe care o practică cu asiduitate, nu le va spori numărul de voturi și că sănătatea oamenilor nu este monedă de schimb în politica locală.

În acest sens le cerem tuturor celor ce în ultimele luni au generat în mod iresponsabil o formă de dispreț la adresa conducerii spitalului și a corpului medical, să înceteze să batjocorească această activitate și să nu mai caute vinovați acolo unde ei nu există.

Facem apel la luciditatea din ceasul al 12-lea a celor ce mistifică, prezintă realitatea în mod trunchiat sau deformat în interese meschine, personale, bazate pe un politicianism profund dăunător comunității din care și ei fac parte.

Cerem tuturor cetățenilor responsabili și de bună-credință din municipiul Vulcan, să se solidarizeze MAI ALES în aceste vremuri dificile în jurul tuturor celor ce lucrează în sistemul de sănătate, care sunt prezenți plini de curaj, asumare și sacrificiu în linia întâi a acestui război cu COVID-19.

SĂNĂTATE MULTĂ TUTUROR!

Primarul municipiului Vulcan,
Ing. Gheorghe ILE

Close Search Window