administrator

Proiectul de hotărâre inițiat de primarul municipiului Vulcan - Gheorghe Ile -
privind aprobarea mecanismului de recuperare a sumelor avansate de Municipiul Vulcan pentru asigurarea contribuției proprii a proprietarilor beneficiari ai lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuinței finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, prin instituirea taxei de reabilitare termică, a fost aprobat la ședința extraordinară din 13 noiembrie.

Susținerea proprietarilor de apartamente care se regăsesc în proiecte de reabilitare termică a blocurilor, în ceea ce reprezintă contribuția acestora în cota de participare la valoarea totală a proiectului, reprezintă soluția care permite unui număr mai mare de blocuri să intre în proiecte de reabilitare termică.

Instituirea taxei de reabilitare termică pentru fiecare proprietar beneficiar al unui proiect de reabilitare termică, permite Primăriei demararea acestor proiecte și obținerea finanțării prin fonduri europene și totodată dă posibilitatea proprietarilor pentru achitarea contribuției individuale, stabilită prin proiect, sub forma taxei de reabilitare termică, pe durata a 2 ani.

Cu alte cuvinte, suma calculată pentru reabilitarea termică a unui apartament, poate fi achitată de proprietar prin taxa de reabilitare termică, în baza angajamentului încheiat cu Primăria, pentru o perioadă de 24 de luni.

Ca formă de sprijin suplimentar, pentru proprietarii de apartamente al căror venit familial net lunar nu depășește 2000 lei, Primăria și Consiliul Local va suporta 50% din valoarea contribuției calculată pentru reabilitarea termică a apartamentelor respective.

Close Search Window