administrator

Vulcanul ca parte integrată în Valea Jiului primește la unison cu celelalte UAT-uri din Vale, atenția mult așteptată din partea Comisiei Europene.

Prezența mea la Bruxelles în aceste zile împreună cu primarii Văii Jiului la întrunirea membrilor Plaftormei zonelor carbonifere aflate în tranziție, are loc într-un moment deosebit de benefic pentru noi toți.
Selectarea Văii Jiului ca regiune-pilot într-o suită de 8 regiuni miniere aflate în tranziție, pentru obținerea de finanțări în cadrul Programului ”Tranziție Justă în zonele miniere din Europa”.este răspunsul de care avem atâta nevoie, pentru continuarea vieții în zona noastră.
Acest răspuns vine ca urmare a acțiunii unitare a primăriilor din Valea Jiului, legitimată prin semnarea Memorandumului pentru Parteneriat între cele 6 UAT-uri, în scopul finanțării cu fonduri europene, a celor mai importante proiecte zonale.

Asistența tehnică pe care o vom primi în etapa următoare de la Comisia Europeană pentru susținerea celor mai importante proiecte, este pasul necesar pentru pregătirea tuturor documentelor prin care să putem aplica pentru obținerea fondurilor europene, de care avem nevoie în exercițiul financiar 2021-2027.

Cred cu toată convingerea în contribuția semnificativă a acestor finanțări, în ceea ce reprezintă calitatea vieții economice, sociale, civice din Valea Jiului și municipiul Vulcan.

Close Search Window