Inteligența umană și cea artificială ( roboții) evoluează continuu, iar exemplul dat de tinerii pasionați de robotică prezenți astăzi la Vulcan, exprimă în mod evident că prezentul și viitorul speciei umane este legat în mod din ce în ce mai strâns de saltul tehnologic, de soluțiile ingineriei de top.
Echipele care au demonstrat celor ce și-au făcut timp pentru a veni la acțiunea organizată de Primărie și Consiliul Local, că lumea roboților se poate armoniza foarte bine cu cea a oamenilor, au deja un palmares remarcabil, în competițiiile de gen organizate la nivel național.
Proiectul Nație prin Educație, programat pentru un interval de 10 ani, care le facilitează tinerilor participarea în cadrul mai multor evenimente cu roboți din ce în ce mai performanți, permite identificarea unei pepiniere de minți tinere care se vor regăsi în mod sigur în domenii de vârf ale științei, tehnologiei, ingineriei, cercetării.
Mulți dintre acești tineri doresc să rămână în țară după terminarea facultăților, pentru a-și face cariere profesionale în România, ceea ce este un câștig pentru societatea românească.
Cu o astfel de pepinieră de inteligență umană, societatea românească are misiunea să găsească soluțiile pentru păstrarea unui număr cât mai mare dintre acești tineri și susținerea lor în domeniile pe care le aleg.
Evenimentul reprezintă un succes, mai ales prin dimensiunea promovării activității acestor tineri și a mobilizării celor din Vulcan, care sigur și-au găsit astăzi, exemple de urmat în proiecte asemănătoare.
Mulțumim echipei Alpha Bit de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani, echipei WaFy de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila pentru implicare în organizarea acestui eveniment,
Mulțumim gazdei evenimentului, Liceului Tehnologic Mihai Viteazu, doamnei director prof. Malvine Socaci, pentru deschiderea deosebită cu care primește propunerile venite dinspre administrația publică locală, în care sunt angrenați tinerii.